2016 Tereb OB és EB

2016-EB-OB
Budapesten került megrendezésre a 2016. évi HDH-IAA Történelmi Teremíjász Európa Bajnokság február 17-18-án. A bajnokság idei helyszíne a Hungexpo területén a ” D” és” A” csarnokban volt. 
Az Alisca Nyilait a Barta testvérpár Nikolett és Viktória képviselte az ifjak között, a felnőtt hölgyeknél pedig Varga Alexandra bizonyíthatott. A két napos rangsorolós versenyen rendkívüli izgalmak után Barta Nikolett mindenkit maga mögé utasítva Európa Bajnok lett! Kishúga, Barta Viktória óriási küzdelemben ugyanezen dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg
Alexandra a felnőtt hölgyek nagyon erős mezőnyében a dicséretre méltó kilencedik helyezést érte el.

Varga Alexandra pihenést sem engedélyezett magának, hiszen már másnap indult a 3D-s Terem EB-n és az első napi rangsorolón a harmadik helyről várhatta a mindent eldöntő második napi etapot, ahol sikeresen megtartotta pozícióját, így az Európa Bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel! 
Következett a záróverseny, az IFAA Pályaíjász Terem OB és már meg sem lepődünk, hogy Barta Nikolett és Varga Alexandra ott volt a nevezők listáján! Ám itt már az Alisca serdülő korú csigás íjásza Bencze Gábor is betársult a viadalba.
Versenyzőink itt is hozták jó formájukat. Barta Nikolett Országos Bajnoki címet, Varga Alexandra ezüstérmet, Bencze Gábor pedig az erős mezőnyben a negyedik helyet szerezte meg.